Ved Arken klokken otte

Et sted i verden, hvor der kun er sne og is og is og sne og sne og is, står tre pingviner og skændes om, hvem Gud er. “Han er stor og mægtig, men desværre usynlig”, siger to af pingvinerne. Den tredje pingvin er uenig: “Hvis han er usynlig, kan man overhovedet ikke vide, om han findes!” Så begynder det at regne kraftigt, og en stresset due lander uelegant med billetter til Noas Ark. Men der er et problem: Der er kun to billetter...

Dette er starten på et eventyr, der er en prisbelønnet, moderne version af historien om Noas Ark. Bogen er skrevet af tyske Ulrich Hub og illustreret af Jörg Mühle og var oprindeligt skrevet som teaterstykke, og er nu omskrevet til en børnebog. Bogen handler om store, filosofiske spørgsmål, som de fleste børn før eller siden falder over.

Undervisningsmaterialet knytter sig til Ulrich Hubs lille fortælling, og eleverne kommer her bl.a. til at arbejde med dialogisk læsning, filosofiske samtaler om etiske dilemmaer og læseteater. Der lægges en videre op til at inddrage billedkunstfaget i forskellige kreative aktiviteter.

Som afslutning på projektet kan man evt. opføre de i alt 9 læseteaterscener.

TILMELDTE LÆRERE MODTAGER:

  • Et eksemplar af bogen: Ved arken klokken otte
  • Lærervejledning og elevhæfter
  • Tilbud om besøg i den lokale kirke

Målgruppe: 1.-3. klasse

Fag: Kristendomskundskab, dansk

Periode: Oktober og året ud

Omfang: 6-8 lektioner

Tilmeldingsfrist: 1. november 2018

Aktiviteter: Højtlæsningsbog og læseteater

TILMELDING Ved arken kl. otte