Engelberth H og den sidste chance

Kan duften af røræg og bacon virkelig redde verden?  

Noget tyder på det, når man læser Kim Fupz’ billedroman om englen Engelbert H, der bliver sendt til jorden for at frelse den på syv dage.  

Gud bryder sig nemlig ikke om det, som han dagligt ser i nyhederne. Der er for meget krig, elendighed, ufred og forurening. Og det skal stoppe. Lige nu! Ellers må jorden ødelægges og en ny bygges op af rare bibliotikarer og kattekillinger.  

I dette undervisningsforløb skal eleverne fordybe sig i Fupz’ bog og de bibelske tekster, der er billedromanens intertekstuelle reference – nemlig de gammeltestamentlige beretningerne om Skabelsen, Syndfloden, ødelæggelsen af byerne Sodoma og Gomorra samt historien om profeten Jonas.  

Teksterne danner hver for sig og sammen udgangspunkt for elevernes litteratursamtaler og refleksioner over emner som håb, synd, den frie vilje, gudsbilleder og relationer.  

I projektet inddrages kristendomskundskabs- såvel som danskfaglige begreber og værktøjer i arbejdet.  

Ved at arbejde med historien ud fra begge fag, er målet, at eleverne opnår en erkendelse af, hvordan begrebet intertekstualitet trækker fra mange forskellige litterære værker – herunder også Bibelen.  

TILMELDTE LÆRERE MODTAGER

  • Undervisningsvejledning
  • Lærerkursus

Husk at bestille bogen hjem via CFU

HUSK lærerkursus med Kim Fupz i Hillerød - se mere her

 

Målgruppe: 4.-6. klasse

Fag: Kristendomskundskab, dansk

Periode: Hele året

Omfang: 10-15 lektioner (dansk og kristendomskundskab)

Aktiviteter: Lærerkursus, værklæsning

TILMELDING Engelbert h