Julekalender

- en lokal julekalender til decemberhyggen

Tre besynderlige billeder, en nørdet far, en syg mor og en skrap moster er nogen af ingredienserne i julekalenderen ”Albummet”.

Højtlæsning i december

Den spændende julekalender kombinerer julehygge med lokalhistorie og kristendomsfaglig viden. Gennem fortællingen bringes lokal historie og spænding ind i decemberhyggen. 

Julekalenderen er inddelt i 15 afsnit, så den passer til antallet af skoledage i december, og hvert afsnit tager ca. ti minutter at læse op. Materialet består af en oplæsningsbog med et lokalt islæt og nogle små opgaver og en hjemmeside.

Historien

Søskendeparret Maria og Nikolajs mor er alvorligt syg og indlagt på Rigshospitalet, så derfor er deres mærkelige far, som de ikke rigtig kender, flyttet hjem til dem. De to børn vil rigtig gerne opfylde deres mors store juleønske. Hun ønsker sig et gammelt billedalbum, som hendes far for mange år siden lavede til hende. Desværre har albummet været væk længe. 

Det viser sig dog hurtigt, at moderens ønske ikke er så let at opfylde. Albummet er som sunket i jorden.  Derudover opdager de to børn og deres far en række mystiske kuverter, der sender dem ud på en skattejagt i lokalområdet til kirker og museer.

Målgruppe: 1.-3. klasse

Fag: Ca. 15 min. hver dag i december - med mulighed for mere

Periode: December 2019

Omfang: 6-8 lektioner

Tilmeldingsfrist: 1. oktober 2019

Aktiviteter: Oplæsningsbog og opgaver

TILMELDING Julekalender